Travspel för alla hästälskare

Home / Travspel för alla hästälskare

Travspel för alla hästälskare

Att spela om pengar har alltid varit intressant och lockande. Anledningen till detta är nog en blandning av spänning och nervositet samt möjligheten till att bli rik snabbt. För den sportintresserade har spel på sport varit en självklarhet och dagligen är det många som tippar och bettar på favoritlaget eller älsklingssporten. Idag kan man nästan spela på alla typer av sporter men en typ av betting som har en riktig lång historia är travspel, spel på hästar.Travsport är körning med sulky, en vagn med två hjul, där kuskar och hästar tävlar tillsammans mot andra. De tävlande hästarna skall endast använda sig av trav och galoppsteg leder till diskvalificering. Den allra första tävlingen anordnades i Frankrike under 1800-talet och sporten är idag väldigt populär i USA, Sverige och Frankrike.

De som spelar travspel älskar allt som har med galoppbanan och göra. Känslan innan varje start, spänningen som hänger i atmosfären och den otorliga känslan av att följa hästen från start till punkt. Travspel handlar om så mycket mer än bara spel och pengar, det är en hel upplevelse.

Travspel hos ATG har ett brett utbud

Travspel i Sverige

Hästen har sen urminnes tider alltid varit i människans tjänst och varit till stor hjälp i jorbruket och skogsbruket. Än idag är hästen ett älskad djur och bidrar med mycket glädje speciellt på galoppbanan. Fram till år 1974 innan ATG startade sin verksamhet och spelformen V65, kunde man endast i Sverige spela på hästar om man besökte trav- och galoppbanan. Idag erbjuder ATG spelarna ett brett utbud av olika travspel former samt trav och galopp i TV dagligen. ATG har idag 1900 privata spelombud rumt om i landet där man kan spela travspel. Man kan även spela travspel hos ATG via internet och mobiltelefonen, samtidigt kan du dessutom se loppen direkt på datorn eller i telefonen. Njut av lite travspel du också man vet aldrig när lyckan ler mot en.